2012. március 13., kedd

Tavaszváró saláta

A napokban nagyon ki voltam éhezve valami frissre, ropogósra, tavaszira. Hát ez lett belőle:) Annyira finomra sikeredett, hogy a hétvégére tervezett szezonnyitó (Akár 20 fok is lehet a hétvégén!) grillezésen újra bevetem.

Hozzávalók:
1 doboz rukkola,
2 db paradicsom,
1 kisebb padlizsán,
5 dkg fetasajt,
1 kis fej lilahagyma,
1 ek. balzsamecet,
3 ek. olívaolaj,
bazsalikom
só, bors.



A padlizsánt felkarikázzuk, mindkét oldalukat megkenjük egy kevés olívaolajjal, és forró serpenyőben szép barnára sütjük. Egy tálba halmozzuk a rukkolát, ráfektetjük a megsült padlizsánokat, a felszeletet paradicsomot, megszórjuk a felaprított lilahagymával és a felkockázott fetával. Az olívaolajat kikeverjük a balzsamecettel, sóval, borssal, bazsalikommal, és meglocsoljuk vele a salátát.

3 megjegyzés:

Zsuzsa írta...

Nagyon meggyőző! Nálunk is be van tervezve a szezonnyitó grillezés! ;-)

írta...

Nagyon jól hangzik, és gusztusosan tálaltad.Biztos nagyon fincsi is. =)

családi tűzhely írta...

Zsuzsa, hát igen, nem telhet el az első melegnek igérkező hétvége grillezés nélkül:)

Ré, köszi!