2012. január 29., vasárnap

Kolbászos-kakukkfüves húsgolyók paradicsomszószban spagettivel

A hosszú cím senkit ne riasszon el, egy rendkívül ízletes ételről van szó. Családunk minden tagja megnyalta a tíz ujját utána. Legközelebb, mert lesz legközelebb, csupán annyit változtatok, hogy még kisebb gombócokat formázok, hogy könnyebben be lehessen kapni:)


Hozzávalók:
Húsgombóchoz:
50 dkg darált sertéshús,
10 dkg füstölt kolbász,
1 db tojás,
5-6 gerezd fokhagyma,
1 tk. kakukkfű,
só, bors.
Mártáshoz:
1 fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 nagyobb doboz sűrített paradicsom,
1 kk. cukor, 1 csokor petrezselyem,
kakukkfű, oregánó, bazsalikom,
só, bors.,

1 csomag spagetti tészta



A kolbász héját lehúzzuk és szétmorzsoljuk, összedolgozzuk a darált hússal, tojással, a péppé zúzott fokhagymával, kakukkfűvel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kis golyókat formázunk a masszából ,és forró olajban pirosra sütjük őket.


A mártáshoz a felaprított vöröshagymát és fokhagymát kevés olajon megfuttatjuk, majd beleöntjük a sűrített paradicsomot és felengedjük vízzel. Hozzáadjuk ízlés szerint a fűszereket, a cukrot. és óvatosan belehelyezzük a húsgolyókat. Ha szükséges még adunk hozzá annyi vizet, hogy a mártás a golyókat majdnem ellepje. Kb. 10-15 percig rotyogtatjuk a mártást, hogy egy kicsit besűrűsödjön, megszórjuk a felaprított petrezselyemmel és kifőtt spagettivel tálaljuk.




















Nincsenek megjegyzések: