A hentestokánynak több variációja van. Az alap a szalonna, sertéshús, csemegeuborka, de most a paradicsompüré helyett mustár került bele. A tokányhoz minden hozzávalót csíkokra kell vágni, de nálam minden kockás lett (ilyen husim volt a fagyasztóban), de így is nagyon finom lett:)
Hozzávalók:
80 dkg sertéshús,
10 dkg füstölt szalonna,
1 fej vöröshagyma,
5-6 db csemegeuborka,
1 nagyobb paprika,
2 ek. mustár,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 ek. liszt,
só, bors.
A felkockázott szalonnát és vöröshagymát kevés olajon elkezdjük megpirítani, pár perc múlva hozzáadjuk a szintén kockára vágott sertéshúst, és további 3-4 percig együtt pirítjuk őket. Sóval, borssal, mustárral ízesítjük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd lefedve majdnem puhára főzzük. Ezután hozzáadjuk a felkarikázott csemegeuborkát, a paprikát és a felaprított petrezselyemzöldet és puhára főzzük a húst. Kevés hideg vízzel simára kevert lisztes habarással sűrítjük.
2 megjegyzés:
A tokány tényleg csíkokra, a pörkölt kockára van van vágva. Bár szerintem ez az ízen nem változtat. S attól, hogy kockára vágott hús volt kéznél, a tokány még nagyon finomlehetett.
Hobbychef, tényleg finom volt ilyen formában is:)
Megjegyzés küldése