Nincs jobb fogcsikorgató hideg délutánokon egy friss, meleg, édes péksüteménynél. Azt a receptet azért szeretem, mert az alap tészta számos kombinációban megtölthető attól függően, hogy épp mi van itthon. Most mandulás-sárgabarackos változat készült, de volt már diós-fügelekváros, és mogyorós-körtelekváros változatom is.
Hozzávalók:
25 dkg túró,
25 dkg liszt,
10 dkg porcukor,
5 ek. olaj,
fél csomag sütőpor,
csipet só.
Töltelék (jelen esetben):
15 dkg darált mandula,
10 dkg porcukor,
2-3 ek. sárgabarack lekvár.
Máz:
4 ek. porcukor,
forró víz.
Hozzávalók:
25 dkg túró,
25 dkg liszt,
10 dkg porcukor,
5 ek. olaj,
fél csomag sütőpor,
csipet só.
Töltelék (jelen esetben):
15 dkg darált mandula,
10 dkg porcukor,
2-3 ek. sárgabarack lekvár.
Máz:
4 ek. porcukor,
forró víz.
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, és téglalap alakúra nyújtjuk. A lekvárt kikeverjük a darált mandulával, és egyenletesen rákenjük a tésztára. A tésztát ezután feltekerjük, és 1 centis karikákra vágjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt megsülnek a kis csigák.
A porcukrot annyi forró vízzel, hogy méz sűrűségű legyen, kikeverjük, és a még meleg csigákat bevonjuk vele.
2 megjegyzés:
Most így reggelire!! De jól esne! Nagyon guszta!
Ibcsi, köszi:)
Megjegyzés küldése