2012. január 4., szerda

Gibanica muffin formában




Anyósom kitűnően készíti a Gibanicát (szerb túrós rétes), így én nem igazán mertem belevágni eddig a dologba. Éva blogján nézelődve rábukkantam a gibanica muffin változatára, és nekibátorodtam, hiszen ez mégsem teljesen ugyan az. A szilveszteri asztalra készítettem el, nagy sikert aratott. A férjem egészen oda volt érte, ez volt a legnagyobb dicséret számomra.





Hozzávalók:


50 dkg rétestészta,


50 dkg túró,


5 db tojás,


2 kk. só,


1 dl olaj,


2 dl szénsavas ásványvíz,


1 csomag sütőpor,


szezámmag.





A tojásokat összekeverjük a túróval, az olajjal, sóval, ásványvízzel és a sütőporral. A rétestésztát kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk (igen, az egész csomagot), majd szétszedjük őket vékony lapokra (ez a leghosszabb része az egész munkának). A tésztacsíkokat belekeverjük a túrós masszába. A szilikonos muffinformát megtöltjük a tésztával, a tetejét megszórjuk szezámmaggal. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

4 megjegyzés:

Ottis írta...

Finom lehet, tetszik a recept!

Tálaló írta...

Mi is szeretjük a gibanicát,de még sosem csináltam.
Most az a centikre vágás riaszt kicsit...

Kati írta...

Én pedig még nem is hallottam róla, de nagyon finom lehet:)

családi tűzhely írta...

Ottis, köszi!

Talaló, hát tényleg ez a legmacerásabb része a dolognak.

Kati, az volt:)