Anyósom kitűnően készíti a Gibanicát (szerb túrós rétes), így én nem igazán mertem belevágni eddig a dologba. Éva blogján nézelődve rábukkantam a gibanica muffin változatára, és nekibátorodtam, hiszen ez mégsem teljesen ugyan az. A szilveszteri asztalra készítettem el, nagy sikert aratott. A férjem egészen oda volt érte, ez volt a legnagyobb dicséret számomra.
Hozzávalók:
50 dkg rétestészta,
50 dkg túró,
5 db tojás,
2 kk. só,
1 dl olaj,
2 dl szénsavas ásványvíz,
1 csomag sütőpor,
szezámmag.
A tojásokat összekeverjük a túróval, az olajjal, sóval, ásványvízzel és a sütőporral. A rétestésztát kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk (igen, az egész csomagot), majd szétszedjük őket vékony lapokra (ez a leghosszabb része az egész munkának). A tésztacsíkokat belekeverjük a túrós masszába. A szilikonos muffinformát megtöltjük a tésztával, a tetejét megszórjuk szezámmaggal. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
4 megjegyzés:
Finom lehet, tetszik a recept!
Mi is szeretjük a gibanicát,de még sosem csináltam.
Most az a centikre vágás riaszt kicsit...
Én pedig még nem is hallottam róla, de nagyon finom lehet:)
Ottis, köszi!
Talaló, hát tényleg ez a legmacerásabb része a dolognak.
Kati, az volt:)
Megjegyzés küldése