2011. szeptember 1., csütörtök

Bazsalikomos-sajtos csirkemell batyuk

Volt itthon pár aprócska szelet csirkemellem, kevéske sajtom és szalonnám, valamint egy dús cserép bazsalikomom. Na, ezekből született ez a kreáció.

Hozzávalók:

8 kis szelet csirkemell,

8 db sajt kocka,

8 kis szelet bacon,

8 db bazsalikom levél,

só.


A csirkemell szeleteket besóztam, mindegyik közepére tettem egy-egy szelet bacont, rá a sajt kockát, végül a bazsalikom levelet. Batyu szerűen felhajtottam a hússzeletek oldalait, és fogpiszkáló segítségével rögzítettem. Egy tepsit vékonyan kiolajoztam, rápakoltam a batyukat, és lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütöttem, majd a fóliát levéve kicsit pirítottam a tetejét.












5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon jól hangzik ez a bacon-csirke-sajt összeállítás! :)

családi tűzhely írta...

Flóra, köszönöm:)

Kati írta...

Tetszik a recepted nagyon.

családi tűzhely írta...

Kati, nagyon kedves vagy, köszi:)

Bianka írta...

Nagyon ötletes és finom