2011. augusztus 28., vasárnap

Ribizlis-madulás süti





Még júliusban készült ez a süti, amikor bőven teremtek a ribizli bokraim, csak valahogy elmaradt a posztolása. Legközelebb (fagyasztott gyümivel) biztosan dupla adagot készítek, mert ez kevésnek bizonyult, pillanatok alatt elfogyott.


Hozzávalók:


15 dkg darált mandula,


15 dkg margarin,


15 dkg cukor,


15 dkg liszt,


2 db tojás,


1 kk. vaníliaaroma,


5 dkg szeletelt mandula,


30 dkg ribizli.


A margarint a cukorral és a tojásokkal habosra keverjük, beleszitáljuk a lisztet és a darált mandulát, végül hozzáadjuk a vaníliaaromát is. Egy margarinozott, lisztezett tepsibe öntjük, rápakoljuk a tésztára a ribizliszemeket, és megszórjuk a szeltelt mandulával. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
























2 megjegyzés:

Betty írta...

Nekem nagyon tetszik ez a recept! Fagyasztott gyümiből is el lehet készíteni, ugye?

családi tűzhely írta...

Betty, természetesen lehet, télen én is így fogom készíteni:)