Még júliusban készült ez a süti, amikor bőven teremtek a ribizli bokraim, csak valahogy elmaradt a posztolása. Legközelebb (fagyasztott gyümivel) biztosan dupla adagot készítek, mert ez kevésnek bizonyult, pillanatok alatt elfogyott.
Hozzávalók:
15 dkg darált mandula,
15 dkg margarin,
15 dkg cukor,
15 dkg liszt,
2 db tojás,
1 kk. vaníliaaroma,
5 dkg szeletelt mandula,
30 dkg ribizli.
A margarint a cukorral és a tojásokkal habosra keverjük, beleszitáljuk a lisztet és a darált mandulát, végül hozzáadjuk a vaníliaaromát is. Egy margarinozott, lisztezett tepsibe öntjük, rápakoljuk a tésztára a ribizliszemeket, és megszórjuk a szeltelt mandulával. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
2 megjegyzés:
Nekem nagyon tetszik ez a recept! Fagyasztott gyümiből is el lehet készíteni, ugye?
Betty, természetesen lehet, télen én is így fogom készíteni:)
Megjegyzés küldése