Az utóbbi időben ez a saláta lett az egyik nagy kedvencem. Az összes alapanyagot imádom, de így együtt különösen finom kompozíciót alkotnak. Én sütőben grilleztem meg a padlizsán karikákat, de ha erre nincsen lehetőségünk, egy egyszerű teflon serpenyőben is szépen megpirulnak.
Hozzávalók:
1 db padlizsán,
10 dkg koktél paradicsom,
10 dkg fetasajt,
Öntet:
2 ek. olívaolaj,
1 ek. bazsalikomos fehérbor ecet,
1 duci gerezd péppé zúzott fokhagyma,
1 ek. felaprított bazsalikom levél.
csipet bors.
A padlizsánt felkarikázzuk, vékonyan megkenjük olívaolajjal, és sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk őket. A sütő grill fokozatán szép pirosra sütjük a karikákat. A meggrillezett padlizsánokat egy tálra rendezzük, mellé dobáljuk a koktél paradicsomokat, rámorzsoljuk a fetát. Összekeverjük az öntet hozzávalóit, és bőven meglocsoljuk a fetás zöldségeket.
5 megjegyzés:
Nagyon guszta és finom
Nagyon guszta! Szeretjük a padlizsánt.
Szerintem is nagyon finom lehet, és nagyon tetszik a tányér amin tálaltad, olyan mediterán hangulatú.
Nagyon guszta. :)))
Bianka, köszi.
Jutka, jó ízlésetek van:)
Kati, a tál a Pataki Kerámiától van, nagyon kedvelem ezt a motívumot.
Petra, köszönöm szépen!
Megjegyzés küldése