2011. szeptember 11., vasárnap

Francia zöldbab

Gyorsan elkészíthető könnyű ebéd vagy vacsora. Sárgababbos verziót is el tudok képzelni, csak szerintem a zölddel sokkal jobban mutat. Szezonon kívül mirelit bab is használható. Mi fő fogásként ettük egy meleg nyári napon, de husi mellé, köretként is kiváló.

Hozzávalók:

10 dkg. húsos szalonna,
30 dkg zöldbab,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 doboz hámozott paradicsom konzerv,
5-10 dkg olajbogyó,
bazsalikom,
só, bors.


A felcsíkozott szalonnát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát és egy picit együtt pároljuk őket. Ezután mehet bele a felkarikázott fokhagyma, a zöldbab és a paradicsom konzerv. Sózzuk, borsozzuk és bazsalikommal fűszerezzük. Addig pároljuk, míg a zöldbab megpuhul, de vigyázzuk, hogy roppanós maradjon, ne főzzük szét. Végül hozzáadjuk az olajbogyókat, és még egyet forralunk rajta.