2011. április 3., vasárnap

Vöröslencsés szendvicskrém


Végérvényesen itt a tavasz. A télen rendszeresen és alattomosa felkúszó 4-5 kilótól ideje lenne már megszabadulni. Nagy nehezen lemondok ilyenkor az édességről, kolbászról, szalonnáról, és megpróbálok egészségesebben étkezni. Ennek a jegyében született ez a szendvicskrém is.


Hozzávalók:
2,5 dl paradicsomlé,
10 dkg vöröslencse,

só,

bors,

bazsalikom,

petrezselyem .

Felforraljuk a paradicsomlét, majd hozzáadjuk a lencsét, és kis lángon 15-20 percig főzzük, végül botmixer segítségével pürésítjük. Sóval, borssal, felaprított bazsalikommal és petrezselyemmel fűszerezzük.

4 megjegyzés:

Nelli írta...

Ma éppen Latsiánál olvastam hasonlót!Jók ezek a kenőkék!:-)

Bianka írta...

Még nem ettem, de nagyon finom lehet

Beastie írta...

van otthon vöröslencse - immár 3 hónapja, s egyre csak várja, hogy most mi lesz.... hát úgy látszik EZ !!! köszi

családi tűzhely írta...

Nelli, igen, az ilyen kencék engem is megfognak.

Bianka, egy próbát megér.

Beastie, remélem, ízleni fog:)