A Pataki Kerámia Hamm bekaplak oldala Tavaszi recept verseny hirdetett. A beküldött receptekre a Hamm bekaplak Facebook oldalán április 17-ig lehet szavazni. A szavazók között kisorsolásra kerül egy húsvéti tojástartó kerámia. Én többek között ezzel a könnyű, zöldséges húsétellel indultam. Igazi vitaminbomba és színkavalkád, már a szemnek is gyönyörű. A mediterrán ízvilágot varázsolja a tányérunkra. Ha tetszik, kérlek szavazzatok rá:)
Hozzávalók:
4 szelet csirkemellfilé,
2 db kaliforniai paprika (piros és sárga),
2 db salátacukkini,
3 db paradicsom,
olajbogyó (zöld és fekete vegyesen),
2 gerezd fokhagyma,
zöldfűszerek vegyesen (bazsalikom, rozmaring, petrezselyemzöld),
só, bors,
1 dl ollívaolaj.
A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk. A paprikákat csíkokra, a paradicsomot negyedekre, a cukkinit karikára vágjuk. A zöldségeket elrendezzük a sütőtálban, sózzuk, borsozzuk. Rápakoljuk a zöldségegyvelegre a hússzeleteket, és rászórjuk az olajbogyókat. Az olívaolajba belekeverjük a zúzott fokhagymát, a felaprított zöldfűszereket, és ezzel a fűszeres olajjal meglocsoljuk a zöldséges húst. 200 fokos sütőben kb. egy óra alatt lefedve sütjük, majd levesszük a tál tetejét és további 10-15 percre visszatoljuk a sütőbe.
5 megjegyzés:
Nagyon tetszik ez a recept, és a tálalás is csodálatos. Sok sikert a versenyben.:)
Tényleg nagyon gyönyörű,de milyen finom lehet!Sok sikert a versenyre!
Ezzel a tányérral különösen mediterrán a hangulata :-)
Sok sikert a versenyre, nagyon fincsinek néz ki.
Lányok, mindenkinek köszönöm szépen a jó kívánságokat:)
Megjegyzés küldése