2011. február 13., vasárnap

Lecsós-répás marharagu

Szeretem a marhahúst. Nem mondom, hogy minden nap ez kerül az asztalunkra, de havonta egyszer-kétszer nagyon megkívánom. Igazi hétvégi fogás, hiszen legjobb esetben is másfél-két órát fő, de jártam már úgy is, hogy 3 óra főzés után is majdnem beletört a fogam. Azóta kínosan ügyelek, hogy ne "vén marha" kerüljön a kosaramba:)

Hozzávalók:
80 dkg marhahús,
1 fej vöröshagyma,
2 db zöldpaprika,
2 db paradicsom,
3 szál sárgarépa,
só,
2 tk. pirospaprika,
őrölt köménymag,
1 tk. kakukkfű,
1 csokor petrezselyem.

A felaprított vöröshagymát olajon megpirítjuk, rászórunk két teáskanál pirospaprikát és késhegynyi őrölt köményt. Ezután rátesszük a húskockákat, és gyakori keverés mellett jól átpirítjuk. Ízlés szerint sózzuk. Az egyik paprikát és mindkét paradicsomot feldaraboljuk és a húshoz adjuk. Rövid ideig együtt pirítjuk, majd lefedve közepes lángon kb. 40 percig pároljuk. Ekkor tegyük bele a másik paprikát csíkokra vágva, valamint a felszeletelt répákat, egy teáskanál kakukkfüvet. Ha szükséges felöntjük egy kevés vízzel. Fedő alatt további 40 percig főzzük. Tálaláskor bőven megszórjuk felaprított petrezselyemmel.








3 megjegyzés:

Bianka írta...

Szombaton nálunk is marharagú volt, de csak répával. Nagyon guszta szívesen megkóstolnám a tiédet is

Kati írta...

Jól néz ki, megkóstolnám.

családi tűzhely írta...

Lányok, küldök kóstolót:)