Vettem a napokban egy szilikon kuglóf sütőformát. Azért döntöttem a szilikon forma mellet, mert nem kell kikenni, lisztezni és talán könnyebben is tisztítható. A kuglóffal kapcsolatos legnagyobb parám az volt, hogy jaj csak bele ne ragadjon a formába. Hát ez szépen kicsusszant, nagyon büszke voltam:)
Hozzávalók:
1 citrom,
15 dkg fehér szőlő,
5 dkg mazsola,
1 ek. rum,
25 dkg margarin,
15 dkg cukor,
4 tojás,
1,5 dl tej,
30 dkg liszt,
1 tasak sütőpor,
porcukor a tetejére.
A mazsolákat rumba áztatjuk. A margarint a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. A lereszelt citrom héjat, a darált mogyorót, a rumos mazsolát, majd a tejet is hozzáadjuk. A lisztet a sütőporral összekeverjük és apránként a mazsolás masszához keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a szőlő szemekkel együtt óvatosan a tésztába forgatjuk. A tésztát a szilikonos formába simítjuk (ha nem szilikon a formánk, margarinnal kikenjük és liszttel beszórjuk). 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 1 óra alatt szép aranysárgára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
10 megjegyzés:
Nagyon guszta! Jöhet egy szeletkével. :)
Pixie Pie, szívesen küldök belőle:)
Gyönyörű
De guszta!!!
Lányok, köszönöm!
Én muffinsütő formát szeretnék szilikonból!:)
Én vettem ilyen letapadásgátló spray-t azt használom mostanában a kuglófhoz. A spray szépen eloszlik a mélyedéseknél is:)
Nagyon szép lett egyébként, öröm ránézni!:)
Nem hallottam még szőlősről, de biztos nagyon finom!:)
A mogyoró és mazsola már le van tesztelve, ez még nincs!:)
Anyatigris, köszönöm szépen. Ezt a csoda spray-t én is szívesen kipróbálnám. A muffinsütőm hagyományos, és ha nincsen otthon éppen papírkapszli, elég macerás a mosogatás:)
Hú ez nagyon jól néz ki
Ez bizony meseszép! Érdekes, de szőlővel még nem sütöttem semmit, pedig magát a gyümölcsöt szeretem. Mogyoróval társítva hamisítatlan őszi ízvilágot idéz.:)
Ditta, köszi:)
Ms. Poppy, tényleg igazi őszi hangulatú süti. Legközelebb még több szőlő szemet teszek bele, mert a fiúk keveselték:)
Megjegyzés küldése