2010. november 22., hétfő

Káposztás oldalas

Nagyon kedvelem az egytálételeket. Hús és köret egyben fő vagy sül, addig én mással tudok foglalkozni. Ez most egy tartalmas, nem éppen diétás, erősen őszi/téli hangulatú egytálétel. Legközelebb még több káposztát teszek alá (esetleg leforrázom a káposztát, hogy több férjen a tepsibe), mert bizony kevés lett, az utolsó falatokért kemény harcok mentek:)

Hozzávalók:
1 kg oldalas,
1 nagy fej fehér káposzta,
2 fej vöröshagyma,
4-5 szelet bacon,
olaj,
só, bors,
köménymag.

Az oldalast feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk köménymaggal. Egy serpenyőben olajat hevítünk, az oldalasok mindkét oldalát kb. 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük, majd félretesszük őket.
Egy nagyobb tepsit kiolajozunk, beleöntjük a rusztikus csíkokra vágott káposztát, sózzuk, borsozzuk. A káposzta tetejére pakoljuk a felkarikázott hagymát, és a hagyma tetejére a bacon szeleteket. Az elősütött oldalas darabokat a káposzta ágyra rendezgetjük, és letakarjuk alufóliával. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk a tepsit, és kb. 1 órát így sütjük, míg a hús megpuhul. Ezután levesszük a fóliát és egy kicsit rápirítunk.

6 megjegyzés:

Ildy írta...

Most nagyokat sóhajtozok. Isteni lehetett, elhiszem hogy közelharc folyt érte:)

írta...

Azt hiszem éhes lettem:)) nagyon guszta!!

Bianka írta...

Jaj nagyon szeretem az oldalas és ezt a fajat elkészítést imádom

családi tűzhely írta...

Lányok, köszönöm, jól belakmároztunk belőle:)

Ditta írta...

Nem ettünk még ilyet,de káposzta,oldalas magában jó,így meg még finomabb lehetett:)

családi tűzhely írta...

Ditta, jó szívvel ajánlom, nagyon fini:)