Mit csinál egy gasztroblogger, ha egy rég nem látott, ám annál kedvesebb barát bejelenti, hogy egy óra múlva ott vagyok nálatok!? Először kétségbe esik, majd nagyon örül és varázsol valamit. Jelen esetben sajtos puffancsokat. Kívül roppanós kéreg, belül könnyű, lágy tészta. Jól csúszott mellé a bor:) Egy nagy hibája azért volt, kevésnek bizonyult. Az hozzávalókat megduplázni kötelező!
Hozzávalók:
5 dkg vaj,
145 ml víz,
6 dkg liszt,
2 db tojás,
5 dkg sajt,
só.
A vizet a vajjal együtt egy lábosba tesszük, és kis lángon egybe olvasztjuk. Nagy lángon tovább melegítjük, majd bele tesszük a lisztet és a sót. Alaposan elkeverjük, míg el nem válik az edény falától a tészta. Ekkor egyesével hozzákeverjük a tojásokat, végül mehet bele a reszelt sajt.
Egy sütőpapírral bélet tepsire kiskanállal kupacokat halmozunk, 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt arany színűre sütjük a kis labdákat.
Hozzávalók:
5 dkg vaj,
145 ml víz,
6 dkg liszt,
2 db tojás,
5 dkg sajt,
só.
A vizet a vajjal együtt egy lábosba tesszük, és kis lángon egybe olvasztjuk. Nagy lángon tovább melegítjük, majd bele tesszük a lisztet és a sót. Alaposan elkeverjük, míg el nem válik az edény falától a tészta. Ekkor egyesével hozzákeverjük a tojásokat, végül mehet bele a reszelt sajt.
Egy sütőpapírral bélet tepsire kiskanállal kupacokat halmozunk, 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt arany színűre sütjük a kis labdákat.
10 megjegyzés:
Az olajban sütős változatát ismertem eddig :-) Így viszont még jobban tetszik!
Nagyon klasszak! Szívesen elrágcsálnám! :))
Hú de jó kis recept, nagyon szimpatikussá teszi, hogy nem olajban kell sütni. :)
Chef Viki, igen ez a "diétásabb" változat:)
Mézigörl, küldök párat:)
Thrini, nekem is ez tetszett meg benne.
Mesés lehet
Bianka, köszi:)
Hú ez isteni
Ditta, az ám:)
Sajt!!!!! Johet minden mennyisegben! Ezt biztosan meg fogom csinalni!
Erinacea, remélem, ízleni fog:)
Megjegyzés küldése