A szombati ebéd a kakukkfű jegyében telt nálunk. Nem tudatosa terveztem, csak véletlenül alakult így, de nem bántuk:) A kakukkfüves krumplilevest egy kakaukkfűvel bőven megszórt lepény követte. Most jöjjön a leves receptje.
1 nagyobb póréhagyma,
1 kg krumpli,
1 dl tejszín,
1 kk. kakukkfű,
só, bors,
vaj.
Hozzávalók:
1 nagyobb póréhagyma,
1 kg krumpli,
1 dl tejszín,
1 kk. kakukkfű,
só, bors,
vaj.
A póréhagymát felkarikázzuk, majd kevés vajon alaposan megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, és egy kicsit megkapatjuk a vajon. A lábosba tesszük a kurumpli kockákat, és felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön főzzük. Amikor a krumpli megpuhult, hozzáadjuk a tejszínt, és egyet forralunk rajta. Ha még szükséges sózzuk, borsozzuk.
7 megjegyzés:
Ez csak jó lehet!:)
Nagyon finom lehet
Lányok, köszönöm, nagyon kedvesek vagytok:)
Már meg is találtam a következő levesem!Nagyon guszta!:-))
Andi,köszönöm, és remélem, ízleni fog:)
Nem tudom mikor vettem egy cserép kakukkfüvet, de még mindig van belőle, pedig használom. Ez a leves megbirizgálta a fantáziámat, egy-két szárnyi akkor talán ebben a levesben fogja végezni.:-)
Lizann, próbáld ki bátran, fini nagyon:)
Megjegyzés küldése