Szombati ebéd második fogása volt ez a finom, fűszeres lepény. Nagyon szeretem, mert gyorsan elkészül, és az alap hozzávalók mindig vannak otthon. Az alap a lilahagyma, a paradicsom, a kakukkfű és az olívaolaj. Ezen kívül az kerül a tészta tetejére, ami éppen van a hűtőben. Jelen esetben egy kis kolbász, feta és trappista sajt, de készült már szalonnás, kukoricás változat is.
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta (50 dkg),
3-4 db paradicsom,
15 dkg kolbász,
1 fej lilahagyma,
15 dkg feta sajt,
15 dkg trappista sajt,
olívaolaj,
kakukkfű,
só.
A leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és beletekerjük egy tepsibe. A tésztára rápakoljuk a felkarikázott paradicsomot, lilahagymát, kolbászt. Rámorzsoljuk a fetát, ráreszeljük a trappistát. Az egészet meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk és bőven meghintjük kakukkfűvel. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
10 megjegyzés:
Öööö,lehet, hogy a szombati ebédetek nálunk lesz nemsoká rekonstruálva?
HŰŰŰ eszméletlen
Na jó :-) Ez így, ahogy van, maga a tökély!
Csatlakozom Lizann-hoz, arról nem beszélve, hátha meghív magukhoz :-DDD
Lizan, remélem, midnkét fogás ízleni fog:)
Bianka, köszi.
Chef Viki, Lizann nevében nem nyilatkozhatom, de én bármikor szívesen látlak:)
Odáig vagyok az ilyesfajta lepényekért. Egyszerűek, jól meg lehet őket pakolni minden jóval, eszméletlen finomak.
Ötöst kapsz, leülhetsz.:))
Ms. Poppy tanár néni, igen is értettem és köszönöm az ötöst:)
Szia!
Hú ez nagyon finom lehet,ezt kifogom próbálni az fix:)
Én blogomon ,még csak torták-sütik találhatók,de ,majd bővitem,kajával,virágokkal.stb,ha gondolod majd nézd meg:ditta84.blogspot.com
Üdv:Ditta
Ditta, köszönöm a dícséretet és örömmel szétnézek nálad:)
Azt hiszem, ezért oda lennék:)
Nagyon guszta!
Ami, köszönöm, kedves vagy:)
Megjegyzés küldése