2010. november 2., kedd

Babos-kakukkfűves haltál

A legjobb halétel, amit az utóbbi időben ettem. A Good Food magazin "101 csípős és fűszeres étel" című kiadványában találtam rá. Nagy előnye a receptnek, hogy gyorsan és egyszerűen elkészíthető, ami a rohanós hétköznapokon nem elhanyagolható szempont. Meg van az az illúzió is, hogy egészséges eledel, és a heti halfogyasztás kipipálva:)

Hozzávalók:
1 nagy burgonya,
1 fej vöröshagyma,
1 nagy gerezd fokhagyma,
2 db paradicsom konzerv,
2 ek. paradicsompüré,
1/2 tk. szárított kakukkfű,
néhány csepp szójaszósz,
1 db konzerv fehérbab,
50 dkg halfilé,
1 csokor petrezselyemzöld,
olaj.

Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat és, beleöntjük a felkockázott burgonyát. Közepes lángon, lefedve és időnként megkeverve 5 percig pirosra sütjük. Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, a péppé zúzott fokhagymát, és nagy lángon sütjük tovább az egészet 3-4 percig.
Keverjük bele a paradicsomot és a paradicsompürét, a kakukkfüvet, locsoljuk meg a szójaszósszal, és pár percig hagyjuk főni. Adjuk hozzá a babot, sózzuk, borsozzuk, majd nyomkodjuk bele a szószba a hal darabokat. Ne kevergessük tovább, mert a hal összetörik. Lefedve, lassú tűzön főzzük még 5-10 percig, míg a hal megpuhul. Petrezselyemmel bőven meghintve tálaljuk.

4 megjegyzés:

Ildy írta...

Tuti recept, istenien néz ki!:)

családi tűzhely írta...

Ildy, köszönöm szépen:)

Bianka írta...

Juj nagyon finom lehet

családi tűzhely írta...

Bianka, tényleg az:)