Ms. Poppy "Süssünk-főzzünk könyből" felhívására készítettem ezt a tortát. A recept a GoodFood Magazine: 101 csábító desszert című kiadványából való. Ez egy nagyszerű és különleges desszert gyűjtemény, gyönyörű fotókkal illusztrálva. A receptek egyszerűek, jól követhetők, a végeredmény pedig (minden általam eddig kipróbált esetben) mesés.
Ezt a tortát a csokoládé és aszalt szilva imádók nagyon szeretni fogják. A recept 23 cm átmérőjű tortaformához adja meg az adatokat. Nekem ennél nagyobb formám van, ezért a torta kicsit laposabb lett, bár ez semmit nem vont le az élvezeti értékéből.
Ezt a tortát a csokoládé és aszalt szilva imádók nagyon szeretni fogják. A recept 23 cm átmérőjű tortaformához adja meg az adatokat. Nekem ennél nagyobb formám van, ezért a torta kicsit laposabb lett, bár ez semmit nem vont le az élvezeti értékéből.
Hozzávalók:
250 g aszalt szilva,
4 ek. brandy,
25 g kakaópor,
100 g étcsokoládé,
50 g vaj,
175 g cukor,
4 nagy tojás fehérje,
85 g liszt,
100 ml forró víz,
1 tk. őrölt fahéj.
Az aszalt szilvát kb. 30 percig brandyben áztatjuk. A kakaót, a darabokra tört csokoládét, a vajat és 140 g cukrot egy lábasba tesszük, hozzáadunk 100 ml forró vizet, és kis lángon oldódásig melegítjük. Hagyjuk kissé kihűlni.
A tojások fehérjét habbá verjük fokozatosan hozzáadva a maradék cukrot. Az átszitált lisztet, a fahéjat óvatosan a tojáshabhoz forgatjuk. Utána hozzáadjuk a csokoládés keveréket, és sima masszává keverjük.
A tojások fehérjét habbá verjük fokozatosan hozzáadva a maradék cukrot. Az átszitált lisztet, a fahéjat óvatosan a tojáshabhoz forgatjuk. Utána hozzáadjuk a csokoládés keveréket, és sima masszává keverjük.
A keveréket kivajazott tortafomába öntjük, a tetején elrendezzük az aszalt szilvákat. A maradék brandyt pedig rálocsoljuk. 190 fokra (légkeveréses sütőt 170 fokra) előmelegített sütőben nagyjából 30 percig sütjük éppen csak szilárdra. Felvert tejszínnel tálaljuk.
8 megjegyzés:
ez egy szuper darab. én is sokszor sütöttem már!
Hasonlót már én is sütöttem, kétpofára nyomtuk, annyira finom!
Gyönyörű darab!
Aszalt szilva és csoki, hmmm, csak jó sülhet ki belőle.:)
Abszolút nem csodálom, hogy ez a recept belekerült a 'good food'- ok közé.
Üdv a csapatban, nagyon örülök, hogy csatlakoztál a kezdeményezéshez!
Egy ideje szemezek már ezzel a könyvecskével! Szuper a torta, nagyon szeretem az aszalt szilvát! :-D
Doctor Pepper, tényleg nagyon finom lett. A gyerek magában nem eszi meg az aszalt szilvát, de ilyen formában szemrebbenés nélkül befalta:)
Chef Viki, köszönöm, bár elég lapicka lett:)
Ms. Poppy, örömmel tettem!
Mézigörl, ne csak nézegekni tessék, hanem megvenni és használni:)
Hú de jól néz ki,az összetevőket nézve,meg nagyon finom is.
Nagyon finom sütike
Ditta, köszönöm szépen.
Bianka, tényleg finom lett:)
Megjegyzés küldése