2010. november 10., szerda

38. VKF Csírával dúsított alma-karalábé saláta

Ez egy rendkívül üde és friss saláta, mely teljes mértékben beleillik a Reformétel kategóriába. Egy igazi vitaminbomba ezeken az esős napokon.
Én azért feltétlenül ennék mellé egy nagy szelet sült husit is, esetleg egy kis fokhagymás tarját:)

Hozzávalók:
2 db piros alma,
1 db karalábé,
1 ek. citromlé,
5 dkg szójacsíra,
1 csipet tengeri só,
1 kk. méz,
1 ek. almaecet,
2 ek. olívaolaj.
A karalábét és az almát (nem kell meghámozni) csíkokra vágjuk, és meglocsoljuk citromlével, hogy meg ne barnuljon. A csírát lecsöpögtetjük és az almához és a karalábéhoz adjuk.
Az öntethez az almaecetet kikeverjük a mézzel és a sóval, majd apránként hozzáadjuk az olívaolajat. Az öntettel meglocsoljuk az zöldséges keveréket, és legalább 10 percre hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

3 megjegyzés:

Mézigörl írta...

Nagyon tetszik, és még méz is van benne! :-D

Bianka írta...

Nagyon finom

családi tűzhely írta...

Mézigörl, igen méz van benne, mert egyébként nagyon savanyú lenne.

Bianka, köszön szépen.