2010. július 13., kedd

Ribizlis-tejszínes túrótorta



Kedves vendégeink voltak vasárnap Hatvanból. A három kis ribizli bokrom idei utolsó terméseit használtam fel a vendég váró süteményhez. Nagy siker volt.

Hozzávalók:
Tésztához:
10 dkg margarin,
8 dkg cukor,
1 tojás,
20 dkg liszt,
csipet só.
Töltelékhez:
50 dkg krémes túró,
2 dl tejszín,
2 tojás,
15 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor.
Torta tetejére:
2 dl tejszín,
40 dkg ribiszke

A puha margarint a cukorral kikeverjük. A tojást, a lisztet és a sót hozzáadjuk, és összegyúrjuk. Egy 26 cm átmérőjű tortafomát margarinnal kikenünk, majd a tésztával kibéleljük úgy, hogy pereme is legyen.
A krémes túrót jól összedolgozzuk a tejszínnel, a 2 db tojással és a cukrokkal. A túrós tölteléket egyenletesen rásimítjuk a tésztára, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. egy órán át sütjük. Megvárjuk míg kihűl, és tetejére simítjuk a 2 dl kemény habbá vert tejszínt. Végül megszórjuk a ribiszkével.

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Félelmetesen szép

családi tűzhely írta...

Köszönöm, Bianka!

Anna Isten oltalmában írta...

De jó ez a tortarecept !Köszönöm,hogy megosztottad velünk !

családi tűzhely írta...

Anna, nagyon szívesen, örülök, hogy ha tetszik:)