2010. június 29., kedd

Zöldséges spagetti

Ez az egyik kedvenc nyári eledelem. Gyors, könnyű és nagyon finom.

Hozzávalók:
1 csomag spagetti tészta,
1-2 db nagyobb paprika,
30 dkg cukkini,
fél kiló paradicsom,
4-5 gerezd fokhagyma,
10-15 szem olajbogyó,
egy nagy marék petrezselyemzöld,
só, bors, bazsalikom, kakukkfű ízlés szerint,
1 dl oalívaolaj.

A péppé zúzott fokhagymát megfuttatjuk az olívaolajon, hozzáadjuk az apró falatokra vágott zöldségeket és jól átforgatjuk őket. Ízlés szerint fűszerezzük és lefedve kb. 15-20 percig főzzük. Vigyázzunk, hogy a zöldségek ropogósak maradjanak. Mielőtt kész, hozzáadjuk az olajbogyókat és az apróra vágott petrezselyemzöldet. A tésztát sós, olajos forrásban lévő vízhez adjuk, és kb. 8-10 perc alatt kifőzzük. A leszűrt tésztát összekeverjük az zöldséges raguval, és - ha van - megszórjuk reszelt sajttal, de sajt nélkül is nagyon finom.

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Hű de guszta, szívesen vacsoráztam volna inkább ezt

Dia írta...

Bogyó nélkül jöhet! :-)

Chef Viki írta...

Tök guszta a fotó... Dia bogyóit átvállalom :-)))

családi tűzhely írta...

Bianka, szívesen megoszotttam volan veled a vacsorát:)

Dia, bogyó nélküs is isteni.

Chef Viki, nem vagyok valami jó fotós, de ez tényleg a "jobb" képek közül való.