Hozzávalók:
1 csomag spagetti tészta,
1-2 db nagyobb paprika,
30 dkg cukkini,
fél kiló paradicsom,
4-5 gerezd fokhagyma,
10-15 szem olajbogyó,
egy nagy marék petrezselyemzöld,
só, bors, bazsalikom, kakukkfű ízlés szerint,
1 dl oalívaolaj.
A péppé zúzott fokhagymát megfuttatjuk az olívaolajon, hozzáadjuk az apró falatokra vágott zöldségeket és jól átforgatjuk őket. Ízlés szerint fűszerezzük és lefedve kb. 15-20 percig főzzük. Vigyázzunk, hogy a zöldségek ropogósak maradjanak. Mielőtt kész, hozzáadjuk az olajbogyókat és az apróra vágott petrezselyemzöldet. A tésztát sós, olajos forrásban lévő vízhez adjuk, és kb. 8-10 perc alatt kifőzzük. A leszűrt tésztát összekeverjük az zöldséges raguval, és - ha van - megszórjuk reszelt sajttal, de sajt nélkül is nagyon finom.
4 megjegyzés:
Hű de guszta, szívesen vacsoráztam volna inkább ezt
Bogyó nélkül jöhet! :-)
Tök guszta a fotó... Dia bogyóit átvállalom :-)))
Bianka, szívesen megoszotttam volan veled a vacsorát:)
Dia, bogyó nélküs is isteni.
Chef Viki, nem vagyok valami jó fotós, de ez tényleg a "jobb" képek közül való.
Megjegyzés küldése