A héten kisfiam ovis csoportja kirándulni ment. A csigakertbe sétáltak el egy délelőtt. A hátizsákba hamuban sült pogácsa helyett került ez a keksz, hogy a hosszú utat kibírja, és éhen ne haljon a lelkem:)
Hozzávalók:
15 dkg zabpehely,
10 dkg liszt,
15 dkg margarin,
12 dkg cukor,
1 tojás,
10 dkg mazsola,
1 csipet só,
1/2 tk. fahéj,
1/2 tk. szódabikarbóna.
A cukrot a margarinnal és a tojással habosra kevertem, majd hozzáadtam a lisztet, zabpelyhet, szódabikarbónát, sót és a fahéjat. Végül beleszórtam a mazsolát és jól összedolgoztam a masszát. Sütőpapírral bélelt tepsire kis halmokat raktam egymástól kellő távolságra, mert sülés közben megnőnek. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt kész. Amikor kivettem még kicsit puha volt, de ahogy hűl, úgy keményedik.
6 megjegyzés:
Szép tálalás, guszka kekszek! Én is szoktam kekszet gyártani rendszeresen, amit én és párom (és párom munkatársai) élveznek. Imádom tízóraira. :-) Szép!
Pocak Panna, köszönöm szépen a dícsérő szavakat, nagyon aranyos vagy:)
Nagyon gusztán néznek ki, szeretem a hasonló kekszeket
Köszi, Bianka!
Szia! Imádjuk a kekszedet! Egyszerű és mennyei!
Kedves Beáta!
Nagyon örülök, hogy ízlett a keksz:)
Megjegyzés küldése