2010. június 17., csütörtök

XXXV. VKF Saslik variáció

Saslik, nyárs, rablóhús, razsnyica nevezzük bárminek amellett, hogy nagyon finom a végtelen variációk tárháza. Nálunk a konyhában is munkamegosztás van, a kerti sütés-főzés a párom feladata. Nagyon élvezi akár grillezésről, akár bográcsozásról van szó. Én pedig még jobban élvezem a végeredményt. Az elmúlt hétvégén többek között ezt a finomságot készítette a családnak.

Hozzávalók:
1 kg csirkemell,
fél kg cukkini,
30 dkg füstölt szalonna,
2-3 fej hagyma.

Pác:
2 dl olivaolaj,
1-2 ek. méz,
1-2 ek. ketchup,
3 gerezd fokhagyma péppé zúzva,
majoránna, bazsalikom, koriander, só ízlés szerint.

A kockára vágott csirkemellet a pácba alaposan beleforgatjuk, és legalább 1 napig állni hagyjuk. A cukkinit, szalonnát, hagymát lehetőleg egyforma darabokra vágjuk, és a csirkemellel együtt váltakozva pálcára húzzuk. A kész nyársakat grillrácsra tesszük, és többször átforgatva készre sütjük.

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Azt a mindenit micsoda csodák

Kata írta...

Finomat ettetek, úgy látom:) köszönöm a pályázatot!
(Nálunk is hasonló a munkamegosztás...)

Eperlány írta...

Szép nagy adag. Látom, hagyma nélkül nálatok sincs grillezés.

családi tűzhely írta...

Bianka, csodásan finomak voltak!

Kata, megnyugodtam, hogy nem csak én "használom ki" az uramat:)

Eperlány, a hagymát minden formában szeretem,a grillezés pedig elképzelhetetlen nélküle.