2010. június 22., kedd

Sajtos-fokhagymás csirkemell


Vasárnapi ebédünk ez a mennyei csirkemell variáció volt. Rozmaringos újburgonyával és fokhagymás, fűszeres paradicsom szeletekkel tálaltam. Még most is összefut a nyál a számban:)

Hozzávalók:
1 kg csirkemell filé szeletelve,
4 evőkanál liszt,
egy marék rozmaring apróra vágva,
1 teáskanál pirospaprika,
oregánó,
só, bors,
2-3 gerezd fokhagyma,
5 dl tejföl,
1 evőkanál mustár,
vaj,
20 dkg reszelt sajt.

A hússzeleteket sóztam, borsoztam. A lisztet összekevertem a pirospaprikával, rozmaringgal, oregánóval és a péppé zúzott fokhagymával. Ebbe forgattam a hússzeleteket, és kimargarinozott jénaiban egymás mellé fektettem őket. A maradék lisztet a tetejükre szórtam. A tefölt a mustárral kikevertem, és a hús tetejére simítottam. Megszórtam a reszelt sajttal, margarin darabkákat tettem a tetejére, és alufóliával letakarva kb. 1 óráig sütöttem 180 fokos sütőben. Egy óra elteltével a fóliát levéve a tetejét aranybarnára pirítottam.

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon finom szeretem az ilyen husikat

Chef Viki írta...

Hmmmmmmmmmmm...

Az én számban is :-DD