2010. június 6., vasárnap

Kapros fetasajtkrém


Pénteken a piacon hívogatott a harsogóan friss, zöld kapor. A hűtőmben volt egy doboz feta. Ebből a társításból született az alábbi kence. Gyorsan kész és több módon felhasználható.

Hozzávalók:

20 dkg fetasajt,

fél pohár tejföl,

1 gerezd péppé zúzott fokhagyma,

1 marék kapor apróra vágva.

A hozzávalókat alaposan összedolgozom, hogy finom, krémes kencét kapjak és már kenhetem is kenyérre, vagy használhatom mártogatósnak friss, ropogós zöldség rudak mellé, de el tudom képzelni csirkemell töltelékeként is. Sózni semmiképpen nem szabad, mert a feta már elég sós. Mennyei tavaszi eledel:)


2 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon finom lehet

családi tűzhely írta...

Köszi, Bianka!