2010. június 7., hétfő

Kakukkfüves csirkemell gombával

Gyermekkoromban nem szerettem a kakukkfüvet. Nem emlékszem pontosan, mikor változott meg az ízlésem, de most már oda vagyok a kakukkfüves ételekért. Ez is egy ilyen étel.

Hozzávalók:
8 szelet csirkemell,
fél kiló csiperkegomba,
1 fej vöröshagyma,
3 dl tejszín,
só, bors, kakukkfű.

A csirkemell szeleteket besózzuk és serpenyőbe kevés olajon mindkét oldalát 3-3 percig sütjük, majd félretesszük. Az apróra vágott vöröshagymát, a felszeletelt gombával megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk és kakukkfűvel fűszerezzük. Felöntjük a tejszínnel és beletesszük a csirkemell szeleteket. Lefedve kb. 15 perc alatt készre pároljuk.

3 megjegyzés:

Chef Viki írta...

I love kakukkfű! Minden mennyiségben!

Anca írta...

liket the combination and its soo deliciooossss!

Bianka írta...

Nagyon finom lehet. Ami gombás csak jó lehet :)