2010. május 3., hétfő

Tavaszi karalábé leves


Tavasz van végre, igazi tavasz - a hétvégén szinte nyár volt -, és a zöldségek is már megfizethető áron kelletik magukat a piacon. Ki vagyunk éhezve a sok finom zöldségre, gyümölcsre. Hétvégén karalábé levest ettünk. Jó volt, nagyon jó.


Hozzávalók:
1 db nagyobb karalábé hasábokra vágva,
2 db kisebb répa karikára vágva,
2 tyúkleves kocka,
1 doboz tejföl,
1 ek. liszt,
petrezselyemzöld,
só, olaj.


A felaprított répát és karalábét kevés olajon megfuttattam, majd felöntöttem 1 l vízzel. Beletettem a leves kockákat és lassú tűzön fedő alatt főztem, míg a zöldségek megpuhultak. A vége felé hozzáadtam a felaprított petrezselyemzöldet és sóztam még egy keveset. Tejfölös habarással sűrítettem.

4 megjegyzés:

Bianka írta...

De rég ettem, pedig, hogy szeretem

családi tűzhely írta...

Mi is nagyon ki voltunk rá éhezve:)

gondaanyu írta...

Én is hasonlóan főzöm, nagyon szeretjük.

családi tűzhely írta...

Gondaanyu, jó izlésed van:)