VÉGRE! Péntek óta az első normális étel a konyhámban. Több nap koplalás után valami könnyű ételt szerettem volna készíteni. A fiúk kívánsága volt, hogy nekik mindegy mi, csak hús legyen benne. Íme a végeredmény. Mindenkinek nagyon ízlett!
Hozzávalók:
4 db karalábé,
50 dkg darált hús,
1 nagy csokor kapor,
1 egész tojás,
1 fej vöröshagyma,
1 pohár tejföl,
2 ek. liszt,
só, bors, pirospaprika.
A karalábét felkockáztam és sós vízben feltettem főni, megborsoztam és hozzáadtam a kapor felét. Amikor forrni kezdett, beleraktam a húsgombócokat.
A húsgombócok a következők szerint készültek: 50 dkg. darálthús, 1 egész tojás, só, bors, pirospaprika, 1 fej vöröshagyma apróra vágva.
Amikor a húsgombócok és a karalábé is megpuhultak, pirospaprikás habarással besűrítettem és a maradék apróra vágott kaporral megszórtam.
8 megjegyzés:
Nagyon gusza:)Szeretjük az olyan leveseket amiben húsgombóc van:)
Ha van benne kapor, csak jó lehet. :)
Soha nem készítettem még! De mivel imádjuk a karalábét (Ma pont karalábé levest főztem)lehet, hogy kipróbálom.
Nagyon finom lehet. Alapjáraton imádom a karalábét
Örülök, h jobban vagytok!
A főzelék valami őrületes jó lett a kis gombócokkal!
Niki, kiváló ízlésed van :)
Thrini, gondoltam, hogy Neked tetszeni fog :)
Dia, próbáld ki bátran, nem fogsz csalódni!
Bianka, tényleg fini, karalábé függőknek kötelező!
Chef Viki, köszönöm a bókot, és most már tényleg jól vagyunk! Aranyos vagy :)
Tetszik ez a recept mert a karalabet es a husgombocot is szereti az egesz csalad,es talan konnyebb is mint a toltott karalebe keszitese mert szerintem ugyanazok a hozzavalok mind a kettohoz,nagyon praktikus,szerintem igy kaposztas husgombocot is lehet kesziteni,koszi es sok sikert tovabbra is...
Cirmicica, köszönöm, nagyon aranyos vagy:) Szerintem is könnyebb összedobni, mint a töltött karalábét. A káposztás húsgombóc ötletét mentettem:)
Megjegyzés küldése