2012. augusztus 29., szerda

Juhtúróval töltött gombafejek


Nyaralásból hazaérve az első sokk akkor éri az embert, amikor rátéved a szobamérlegre. Legalábbis én könnyen felszedek 2-3 kg pluszt 10 nap alatt. Hát igen, nem lehet büntetlenül elfogyasztani azt a sok extra finomságot. Most próbálom elérni az indulás előtti súlyomat, ezért könnyedebb fogások készülnek a konyhámban, mint ez a fenséges töltött gomba.

Hozzávalók:
10 db gombafej,
15 dkg juhtúró,
2 ek. tejföl,
aprított petrezselyem,
bors.

A gombát megtisztítjuk, a fejét leszedjük (a szárából készíthetünk levest, feltétet gombás melegszendvicshez). A juhtúrót kikeverjük a tejföllel, aprított petrezselyemmel, és ízlés szerint megborsozzuk. A gombafejket megtöltjük a juhtúrós masszával, és enyhén kiolajozott, hőálló tálra rakjuk őket. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsülnek.

2 megjegyzés:

Mézigörl írta...

Guszta! Ki fogom próbálni! A juhtúró az egyik kedvencem! Néhány napja készítettem éppen juhtúrós gombócokat a zöldbablevesbe!

családi tűzhely írta...

Mézigörl, juhtúrós gombóc levesbe, nagyon jó ötelet:)