2012. augusztus 3., péntek

Blogkóstoló 4.:Pisztáciás-narancsos csokitorta




A Blogkóstoló leadási határideje még elég messze van, de mivel holnap nyaralni indulunk és sokáig nem leszek elérhető, már most közzé teszem a bejegyzést. A 4. fordulójában a sors, illetve Chef Viki keze Adélt (Afraat) rendelte mellém játszótársul. Adél blogján többek között, számos csodásabbnál csodásabb édesség recept található gyönyörű fotókkal illusztrálva. Nem győztem belőle válogatni, végül e melett a csokis-narancsos-pisztáciás tortácska mellett döntöttem és nem csalódtam, nagyon finom lett:)

Hozzávalók (18 cm-es tortaformához):
150 g narancsos étcsokoládé,
75 g vaj,
4 db tojás,
30 g liszt,
100 g barna cukor,
1 tk. sütőpor,
1-1,5 marék durvára őrölt pisztácia.

A tortaforma aljába sütőpapírt vágunk méretre, a forma oldalát kikenjük vajjal. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk. A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját hozzáadjuk a csokis masszához a cukorral, pisztáciával, sütőporral, liszttel együtt. A tojásfehérjéket habbá verjük és óvatosan a tésztába forgatjuk. A csokis tésztát beleöntjük a tortaformába, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük. Ezután letakarjuk alufóliával (hogy a süti teteje ne égjen meg) és további 20 percre visszatoljuk a sütőbe. Ha kihűlt, a félretett pisztáciával megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: