2012. május 13., vasárnap

Fahéjas paradicsomraguval töltött padlizsán

Töltött padlizsán készült már nálam itt és itt is. Ezt az ételt a pikáns fahéjas fűszerezés teszi érdekessé. Csak úgy magában, vagy akár köretként is fogyasztható.

Hozzávalók:
2 db padlizsán,
1 fej vöröshagyma,
4 db paradicsom,
1 db paprika,
2-3 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 csipet cukor,
1 mk. fahéj,
só, bors,
5 dkg feta sajt.

A padlizsánokat félbevágjuk, húsukat bekockázzuk. Vigyázzunk, hogy a héjuk egyben maradjon. A vágás felületét megsózzuk és 20 percig pihentetjük.
Kevés olajon megpároljuk a felaprított vöröshagymát és a péppé zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát, sóval, borssal, cukorral, fehéjjal ízesítjük. Pár perc alatt összerotyogtatjuk a ragut, és végül megszórjuk a felaprított petrezselyemzölddel.
A padlizsánokat leöblítjük, megtöröljük és 20 percre forró sütőbe tesszük , hogy megpuhuljanak. Ezután a húsuk egy részét kikanalazzuk, és hozzákeverjük a paradicsomos mártáshoz. Egyet rotyantunk a mártáson és megtöltjük vele a padlizsánokat. A tetejükre fetát morzsolunk és 20-25 percre visszatoljuk a sütőbe.


Nincsenek megjegyzések: