2012. május 3., csütörtök

Fahéjas-mazsolás csiga

Egy kis tízórai ötlet az iskolai idő vége felé már megfáradt és tanácstalan anyukáknak. A finom kis kelt csigák töltelékét kedvünk szerint változathatjuk. Nálunk most fahéjas, mazsolás változat készült, és nem csak a gyereknek ízlett:)

Hozzávalók:
60 dkg liszt,
15 dkg cukor,
2,5 dl tej,
1 csomag élesztő,
3 db tojás,
1 csipet só,
1 citrom reszelt héja,
15 dkg vaj,
2 csomag vaníliás cukor,
1 tk. fahéj,
5 dkg mazsola.

Az élesztőt 1 tk. cukorral kevés langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet a tojásokkal, a többi cukorral és tejjel összedolgozzuk. Hozzáadjuk a sót, a citromhéjat, a felolvasztott vajat, és a felfuttatott élesztőt. Alaposan összedolgozzuk, és meleg helyen egy óráig kelesztjük.
A töltelékhez keverjük össze a vaníliás cukrot a fahéjjal, és áztassuk egy kevés meleg vízbe a mazsolát 1 órára.
A megkent tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, megszórjuk a fahéjas cukorral és végül rászórjuk a mazsolát is. Óvatosan feltekerjük a tésztát, és kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 perc alatt megsülnek.

Nincsenek megjegyzések: