2012. május 29., kedd

Karamellás epertorta mogyoróágyon

Gyereknapra készítettem ezt a csodás tortát. A Nők Lapja Konyha májusi számában találtam a receptet, egy minimálisan változtattam rajta az otthoni készlet függvényében. Mindenki oda volt érte, és nem csak a gyerekek:)

Hozzávalók:
Alap:
20 dkg babapiskóta,
10 dkg margarin olvasztva,
5 dkg darált mogyoró,
5 dkg porcukor,
2 ek. kakaópor,
2 ek. víz.
Karamell:
12 dkg cukor,
0,8 dl tejszín.
Krém:
3 dl tejszín,
3 dkg porcukor,
1 cs. habfixáló,
20 dkg eper.

A babapiskótát ledaráljuk, összedolgozzuk az olvasztott margarinnal, darált mogyoróval, porcukorral, kakaóporral és vízzel. A morzsát egy piteformába nyomkodjuk, és fagyasztóba tesszük, hogy megdermedjen.
A karamellhez a cukrot megolvasztjuk, a tejszínt folyamatos keverés közben a folyós cukorhoz adjuk, és csomómentesre keverjük.
A 3 dl tejszínt a porcukorral és habfixálóval kemény habbá verjük, majd egyenletesen elsimítjuk a babapiskótás alapon. A megmosott, félbe vágott eperszemekkel megszórjuk, végül a kihűlt karamellel meglocsoljuk.

3 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Hmmmmm, de szépséges!

Én is kinéztem magamnak, s látom, jól gondoltam, mennyire finom lehet a végeredmény :-)

Barbi írta...

Hasonlóra fáj a fogam lehet ezt kéne összedobnom!! Nagyon tetszik és tuti finom! :)

családi tűzhely írta...

Chef Viki, hát tényleg csábító volt az újság fotó.

Barbi, köszi:)