2011. szeptember 6., kedd

Paradicsomos mozzarella falatok bazsalikomos öntettel


Rengeteg bazsalikom terem nálunk az utóbbi időben, így rá vagyok kattanva a bazsalikomos receptekre. Most egy kiváló és könnyű parti falatka jön, mely előételként tökéletesen funkcionálnak. Ez az adag két főre szól, ha nő az éhes szájak száma, növeljük az adagot is:)

Hozzávalók:
1 csomag mini mozzarella
10 dkg koktélparadicsom,
1 gerezd fokhagyma,
2 ek. olívaolaj,
fél citrom leve,
1 marék bazsalikomlevél,
só, bors,
fogpiszkáló.



A mozzarella golyókat felszúrjuk egy-egy félbe vágott koktélparadicsommal, és a falatkákat egy tálra rendezzük, sózzuk és borsozzuk. (Ha nagyon billegnek a falatok, egyenesre vágjuk a sajt golyók alját.) A felaprított bazsalikomleveleket az olajjal, citromlével és a péppé zúzott fokhagymával egy befőttes üvegbe tesszük és alaposan összerázzuk. Ezzel az öntettel locsoljuk meg a kis nyársakat.










1 megjegyzés:

családi tűzhely írta...

Bianka, köszönöm szépen.