2011. szeptember 25., vasárnap

A legfinomabb padlizsán saláta

Az utóbbi időben ez a saláta lett az egyik nagy kedvencem. Az összes alapanyagot imádom, de így együtt különösen finom kompozíciót alkotnak. Én sütőben grilleztem meg a padlizsán karikákat, de ha erre nincsen lehetőségünk, egy egyszerű teflon serpenyőben is szépen megpirulnak.


Hozzávalók:


1 db padlizsán,


10 dkg koktél paradicsom,


10 dkg fetasajt,


Öntet:


2 ek. olívaolaj,


1 ek. bazsalikomos fehérbor ecet,


1 duci gerezd péppé zúzott fokhagyma,


1 ek. felaprított bazsalikom levél.


csipet bors.


A padlizsánt felkarikázzuk, vékonyan megkenjük olívaolajjal, és sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk őket. A sütő grill fokozatán szép pirosra sütjük a karikákat. A meggrillezett padlizsánokat egy tálra rendezzük, mellé dobáljuk a koktél paradicsomokat, rámorzsoljuk a fetát. Összekeverjük az öntet hozzávalóit, és bőven meglocsoljuk a fetás zöldségeket.










5 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon guszta és finom

Jutka írta...

Nagyon guszta! Szeretjük a padlizsánt.

Kati írta...

Szerintem is nagyon finom lehet, és nagyon tetszik a tányér amin tálaltad, olyan mediterán hangulatú.

Petra írta...

Nagyon guszta. :)))

családi tűzhely írta...

Bianka, köszi.

Jutka, jó ízlésetek van:)

Kati, a tál a Pataki Kerámiától van, nagyon kedvelem ezt a motívumot.

Petra, köszönöm szépen!