Még a meggy szezonban készült ez a remek édesség, csak elmaradt a posztolás. Bármilyen más (most érő) gyümölccsel is el tudom képzelni. A hétre jósolt kánikulában nem is kell jobb desszert egy könnyű ebéd vagy vacsora után.
Hozzávalók:
25 dkg krémes túró,
2 dl tejszín,
2 dl joghurt,
30-40 dkg meggy (vagy más gyümölcs),
3-4 ek. méz,
10 g zselatin,
1 dl tej.
A túrót a joghurttal és a mézzel habosra keverjük. A tejet a zselatinnal felmelegítjük, vigyázva, hogy ne forrjon, és hozzáadjuk a túrós keverékhez. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a masszába. A formát kibéleljük folpakkal , a massza felét beleöntjük, rápakoljuk a meggy szemeket, majd mehet rá a massza másik fele. Egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni.
4 megjegyzés:
Ennék belőle szívesen :)
Ebben a hőségben nincs is jobb egy ilyen könnyű, hideg desszertnél!
hát ez csodaszép, biztos nagyon finom is.
Bianka, köszi.
Ottis, máris faxolom:)
Citromhab, egyetértünk:)
Kati, köszönöm szépen!
Megjegyzés küldése