A zadari halpiac kínálata zavarba ejtően bőséges. A legtöbb halat beazonosítani sem tudtuk, bár az egészet alaposan körbenéztük, feliratokat böngésztünk, kérdezősködtünk, Dani még lelkesen tapogatott is. Végül két halfajta mellett döntöttünk. Az orada (jelentése: aranyozott) férjem nagy kedvence, gyermekkori tengerparti nyarak emlékét idézi (mellesleg nekem is ez ízlett a legjobban). Az apróhalat pedig mindnyájan szeretjük. Az apartmanhoz tartozó tárcsán azután megsütöttük, és az utolsó falatig megettük. A csodás illatok a szomszéd nyaralókat is átcsalogatták:)
Egyszerű sült apróhal (sprotni)
Hozzávalók:
1 kg apróhal,
só,
liszt,
olaj,
citrom.
A halat alaposan megmossuk (mi a fejét levágtuk, de ezt nem kötelező), megsózzuk. Lisztbe forgatjuk a halacskákat, és bő, forró olajban ropogósra sütjük. Citrommal meglocsolva tálaljuk.
Fokhagymás-rozmaringos orada
Hozzávalók:
2-3 kisebb db orada,
1 fej fokhagyma,
2 szál rozmaring,
1 db citrom,
só.
A halakat megpucoljuk, alaposan megsózzuk, citromlével meglocsoljuk. A hasüregbe beleteszünk egy-egy vastag szelet fokhagymát, egy rozmaring ágacskát, és egy szelet citromot. A halak mindkét oldalát beirdaljuk, és a vágásokba vékony szelet fokhagymákat tömködünk. Tárcsán vagy grillen ropogósra sütjük.
3 megjegyzés:
Hát nem csodálkozom, ha átmentek a szomszéd nyaralókból.:)
Kati, én sem:)
A halat alaposan megmossuk (mi a fejét levágtuk, de ezt nem kötelező), megsózzuk. Lisztbe forgatjuk a halacskákat, és bő, forró olajban ropogósra sütjük. Citrommal meglocsolva tálaljuk. vicky razai single price , sofa cover ,
Megjegyzés küldése