2011. augusztus 16., kedd

Tengeri halvacsorák

A zadari halpiac kínálata zavarba ejtően bőséges. A legtöbb halat beazonosítani sem tudtuk, bár az egészet alaposan körbenéztük, feliratokat böngésztünk, kérdezősködtünk, Dani még lelkesen tapogatott is. Végül két halfajta mellett döntöttünk. Az orada (jelentése: aranyozott) férjem nagy kedvence, gyermekkori tengerparti nyarak emlékét idézi (mellesleg nekem is ez ízlett a legjobban). Az apróhalat pedig mindnyájan szeretjük. Az apartmanhoz tartozó tárcsán azután megsütöttük, és az utolsó falatig megettük. A csodás illatok a szomszéd nyaralókat is átcsalogatták:)

Egyszerű sült apróhal (sprotni)
Hozzávalók:
1 kg apróhal,
só,
liszt,
olaj,
citrom.


A halat alaposan megmossuk (mi a fejét levágtuk, de ezt nem kötelező), megsózzuk. Lisztbe forgatjuk a halacskákat, és bő, forró olajban ropogósra sütjük. Citrommal meglocsolva tálaljuk.





Fokhagymás-rozmaringos orada


Hozzávalók:
2-3 kisebb db orada,


1 fej fokhagyma,


2 szál rozmaring,


1 db citrom,


só.


A halakat megpucoljuk, alaposan megsózzuk, citromlével meglocsoljuk. A hasüregbe beleteszünk egy-egy vastag szelet fokhagymát, egy rozmaring ágacskát, és egy szelet citromot. A halak mindkét oldalát beirdaljuk, és a vágásokba vékony szelet fokhagymákat tömködünk. Tárcsán vagy grillen ropogósra sütjük.


3 megjegyzés:

Kati írta...

Hát nem csodálkozom, ha átmentek a szomszéd nyaralókból.:)

családi tűzhely írta...

Kati, én sem:)

bath towels set írta...

A halat alaposan megmossuk (mi a fejét levágtuk, de ezt nem kötelező), megsózzuk. Lisztbe forgatjuk a halacskákat, és bő, forró olajban ropogósra sütjük. Citrommal meglocsolva tálaljuk. vicky razai single price , sofa cover ,