2010. július 10., szombat

Újkrumplis pizza


Nagyon szeretem a pizzát minden formában, és az újkrumpliért is oda vagyok. A két alapanyag társításából született az alábbi variáció. Az én hagyományos pizzatészta receptem az alábbi, de más megoldás is elfogadható alapnak.

A tészta hozzávalói:
1 dl langyos víz,
1 kiskanál cukor,
3 dkg élesztő,
40 dkg liszt,
2 evőkanál olaj,
só.

A cukrot és az élesztőt a vízbe szórom és felfuttatom. A lisztet mély tálba szitálom, majd hozzáadom a felfuttatott élesztőt, az olajat, a sót, és alaposan összedolgozom. Ha nem elég lágy, langyos vízzel lazítom. Miután jól megdagasztottam, letakarom egy tiszta konyharuhával és kb. 1 órát kelesztem. Ezután a tésztát lisztes deszkán egy kissé átgyúrom, majd téglalap formára kinyújtom, és olajozott tepsibe teszem.

A feltét hozzávalói:

2 szem nagyobb újburgonya,

2,5 dl tejföl,

2 ek. olivaolaj,

10 dkg reszelt sajt,

só, bors, kakukkfű.

A meghámozott újburgonyát félpuhára megfőzöm, majd felkarikázom. A pizzatészát megkenem olivaolajjal, és szép sorban ráhelyezem a krumpli karikákat. A tetejét megkenem tejföllel, és az egészet megszórom a reszelt sajttal. Végül sózom, borsozom, és bőven meghintem kakukkfűvel. Előmelegített 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt ropogósra és aranysárgára sütöm.

Legközelebb a feltétet egy kis füstölt szalonnával is meg fogom bolondítani.






2 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon izgalmas

Chef Viki írta...

Eszméletlen jó ötlet!

Igen, kis szalonnával, de mindenképpen kakukkfűvel :-)