Nagyon szeretem a pizzát minden formában, és az újkrumpliért is oda vagyok. A két alapanyag társításából született az alábbi variáció. Az én hagyományos pizzatészta receptem az alábbi, de más megoldás is elfogadható alapnak.
A tészta hozzávalói:
1 dl langyos víz,
1 kiskanál cukor,
3 dkg élesztő,
40 dkg liszt,
2 evőkanál olaj,
só.
A cukrot és az élesztőt a vízbe szórom és felfuttatom. A lisztet mély tálba szitálom, majd hozzáadom a felfuttatott élesztőt, az olajat, a sót, és alaposan összedolgozom. Ha nem elég lágy, langyos vízzel lazítom. Miután jól megdagasztottam, letakarom egy tiszta konyharuhával és kb. 1 órát kelesztem. Ezután a tésztát lisztes deszkán egy kissé átgyúrom, majd téglalap formára kinyújtom, és olajozott tepsibe teszem.
A feltét hozzávalói:
2 szem nagyobb újburgonya,
2,5 dl tejföl,
2 ek. olivaolaj,
10 dkg reszelt sajt,
só, bors, kakukkfű.
A meghámozott újburgonyát félpuhára megfőzöm, majd felkarikázom. A pizzatészát megkenem olivaolajjal, és szép sorban ráhelyezem a krumpli karikákat. A tetejét megkenem tejföllel, és az egészet megszórom a reszelt sajttal. Végül sózom, borsozom, és bőven meghintem kakukkfűvel. Előmelegített 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt ropogósra és aranysárgára sütöm.
Legközelebb a feltétet egy kis füstölt szalonnával is meg fogom bolondítani.
2 megjegyzés:
Nagyon izgalmas
Eszméletlen jó ötlet!
Igen, kis szalonnával, de mindenképpen kakukkfűvel :-)
Megjegyzés küldése