Hozzávalók:
Tészta:
10 dkg margarin,
12 dkg porcukor,
1 tasak vaniliás cukor,
4 tojás,
10 dkg darált mák,
7 dkg liszt,
1 csipet fahéj,
1 csipet só.
Krém:
1 nagy pohár joghurt,
1 tasak vaniliáscukor,
4 ek. porcukor,
250 ml habtejszín,
1 tasak zselatin,
15 dkg. ribiszke.
Torta teteje:
1 tasak tortazselé,
20 dkg ribiszke.
A margarint a porcukorral, a vaniliás cukorral, a fahéjjal és a sóval habosra kerverjük. A tojássárgájákat egyessével a masszához adjuk, és jól elkeverjük. A tojáfehérjéket kemény habbá verjük, és ovatosan a tésztához hozzáforgatjuk. Végül hozzáadjuk a mákot és a lisztet. Kikent tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük.
A krémehez a joghurtot a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a keményre felvert tejszínhabot és a 15 dkg ribiszkét. A zselatin 1 dl vízben felfőzzük és miután kihűlt a krémhez adjuk. A joghuros krémet a tésztán elsimítjuk, és a tortát pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
Végül a maradék ribiszkét a torta tetején egyenletesen eloszlatjuk. A tortazselét a tasakon lévő leírás szerint elkészítjük, és a tortára csurgatjuk.
5 megjegyzés:
Szerintem én a vagy nagyon szerették csoportba tartoztam volna :-)
Szuper lett!
Valami eszméletlen finom lehet
Chef Viki, köszönöm az elismerő szavakat.
Bianka, ha szereted a savanykásat, ízlene.
Én is a szeretem csoportot erősíteném! Mák és ribizli jó páros!
Kedves Moha, nagyon jó ízlésed van:)
Megjegyzés küldése