Imádom a paradicsomot minden formában. Nyár kivételével főzéshez hámozott paradicsom konzervet használok. Szerintem sokkal finomabb, mint a víz ízű műparadicsomok. Ennek a receptnek is a paradicsom a fő alkotórésze. Kiváló alapja lehet ez a kence egy tésztaszósznak is kevés tejszínnel és sajttal felturbózva.
Hozzávalók:
1 doboz hámozott paradicsom konzerv,
15 dkg. magozott olajbogyó,
1 ek. kapribogyó,
2 gerezd fokhagyma,
4 ek. olivaolaj,
só, bors, bazsalikom.
A hámozott paradicsomot lecsepegtetem. Az összes hozzávalót beleteszem a turmix gépben, 1-2 percig turmixolom, hogy jó krémes legyen, és már kenhetem is a friss ropogós kenyérre.
5 megjegyzés:
Szia!
Bár Én nem szeretem a bogyókat, mentettem, mert Férjem oda lesz érte!
Hű imádom az olajbogyót. Ránézésre nekem a zakuszka jutott eszembe :)
Kedves Dia!
Remélem, izleni fog a férjednek!
Kedves Bianka!
Tényleg hasonlít egy kicsit a padlizsán krémre, bár az szerintem egy kicsit haloványabb.
Finomnak hangzik, I love paradicsom és olivabogyó :)
Pici keveredés lett, Biankát zakuszkára emlékezteti, azaz padlizsánnal kevert sült paprika-paradicsom-hagyma krém; a padlizsánkrém valóban nem piros :)
Garffyka, az olajbogyóért és a paradicsomért én is oda vagyok, a padlizsánkrémmel kapcsolatban teljes mértékben egyetértek veled.
Megjegyzés küldése