2010. május 13., csütörtök

Medeno scre/ mézes szívecske után szabadon



Férjem egyik gyermekkori kedvence a medeno srce nevű édesség. (Ehhez a rajongáshoz mi is csatlakoztunk a gyerekkel.) Ha a Vajdaságban járunk mindig halomra vásároljuk magunkat ebből az édességből. Nálunk főleg a Karácson előtti időszakban árulják ezt a sárgabarack lekvárral töltött csokival bevont mézes szívecskét. Ez a recept szinte teljesen visszaadja a mézes szívecske íz világát. Családunk egyik kedvenc süteménye lett. Természetes, hogy ez is készült a szülinapra.

Tészta hozzávalói:
0,5 l liszt,
3 dl cukor,
3 dl tej,
2 kk. szóda bikarbóna,
2 kk. mézeskalács fűszer keverék (ha nincsen fahéj),
10 ek. sárgabarack lekvár (lehetőleg házi)

Töltelék hozzávalói:
20 dkg étcsokoládé,
8 ek. sárgabarack lekvár

Csokimáz hozzávalói:
10 dkg étcsokoládé,
8 dkg. margarin

A tészta hozzávalóit összekevertem, felét margarinozott, lisztetezett tepsibe öntöttem, és 180 fokos sűtőben majdnem készre sütöttem. A megsült tésztára kentem a felolvasztott és sárgabarack lekvárral kikevert csokis tölteléket. Erre rásimítottam a tészta másik felét és még kb. 25 percig sütöttem. A margarint felmelegítettem majd beletettem a 10 dkg csokit és felolvasztottam. A csokimázat a kihűlt tésztára simítottam. Nagyon brutál édesség!


2 megjegyzés:

Bianka írta...

Hű nagyon guszta, jó szaftos nem olyan száraz. Így szeretjük

családi tűzhely írta...

Bianka, jó ízlésed van:)