2010. május 19., szerda

Gyors babsaláta



Maradék füstölt hús felhasználásával készült ez a gyors vacsora tegnap. A családnak nagyon ízlett.
Hozzávalók:
20 dkg. füstölt, főtt hús,
1 doboz vörösbab konzerv,
1 db zöldpaprika,
1 kis fej lilahagyma,
1 ek. balzsamecet,
2 ek. olivaolaj,
só, bors,
petrezselyemzöld.

A zöldpaprikát és a lilahagymát csíkokra vágtam, a füstölt húst apró darabokra tépkedtem, majd összekevertem őket a lecsepegtetett vörösbab konzervvel. A salátát megfűszereztem, meglocsoltam a balzsamecettel és az olivaolajjal. Az egészet jól átforgattam és végül meghintettem az apróra vágott zöldpetrezselyemmel. Akkor igazán jól, ha áll egy keveset, hogy az ízek jól összeérjenek.