A szülinapi torta ez a fehércsokis csoda volt. Eddig még nem dolgoztam fehércsokival, és szerintem picit nehezebb selymes krémmé dolgozni, de megéri a fáradtságot. Nagyon finom, különleges ízvilágot nyújt az eperrel és a mascarponéval.
6 tojásból piskótát készítettem az alábbi módon:
Hozzávalók:6 db tojás,
6 ek. víz,
12 ek. cukor,
12 ek. liszt,
2 ek. olaj,
1 csomag sütőpor,
1 csipet só.
A tojás sárgájákat a cukorral, az olajjal habosra kevertem, majd hozzá adtam a vizet és a sütőporos lisztet. Közben a tojás fehérjéket a sóval kemény habbá vertem. A felvert habot óvatosan a masszához kevertem. Kivajazott, lisztezett torta formába simítottam és 180 fokon kb. 30 percig sütöttem. Fontos, hogy a sütő ajtaját nem szabad nyitogatni, mert a tészta összeesik. Ha kész, rácson hagytam kihűlni, és utána 3 lapba vágtam.
Töltelék:
30 dkg fehér csoki,
50 dkg mascarpone,
kb. 30-40 dkg eper.
Díszítés:
kb. 15 dkg eper,
egy marék cukrozott mogyoró darabok (grillázs).
A fehércsokit víz gőz fölött felolvasztottam és miután kihűlt apránként hozzáadtam a mascarponét. Szép sima masszává kevertem a hozzávalókat. Két lapot megkentem a krémmel, majd megszórtam eper darabokkal. A legfelsőbb lapot és a torta odalát megkentem a fehércsokis krémmel, eper darabokkal díszítettem és végül a torta tetejét és oldalát megszórta cukrozott mogyoró darabokkal.
5 megjegyzés:
Félelmetesen jól néz ki
Nagyon szép lett! Gratulálok!
Nagyon szép, és tuti fincsi! Így utólagosan sok-sok boldog szülinapot a férjednek!
Mutatós finomság!!
Bianka, igen és félelmetesen finom is volt:)
Melinda, köszönöm szépen a gratulációt!
Kiskukta, a férjem nevében köszönöm a szülinapi jó kívánságot, én pedig a dícséretet!
Thrini, tényleg mutatós és fini is:)
Megjegyzés küldése