2013. április 6., szombat

Zöldséges-gerslis sonkaleves


Maradék sonka felhasználására szívből ajánlom ezt a tartalmas, meleg levest ezen a hihetetlenül, hideg, esős áprilisi hétvégén. Hol van már a tavasz, merre jár?

Hozzávalók:
40 dkg füstölt, főtt sonka,
10 dkg gersli,
5 dl sonkalé,
2 dl tejföl,
1 ek. liszt,
1 szál póréhagyma,
1 db sárgarépa,
1 db fehérrépa,
1 kisebb zeller,
1 csokor petrezselyem,
só.

A sárga- fehérrépát, zeller megpucoljuk, felkockázzuk. Egy kevés olajat felforrósítunk, megfuttatjuk rajta a felkockázott zöldségeket, majd mehet bele a felkarikázott póréhagyma,
Elkeverjük felöntjük a sonkalével és még 5 dl vízzel Felforraljuk, amikor forr, beletesszük a gerslit, majd lassú tűzön főzzük 25 percig. A végén beletesszük a felkockázott sonkát. Liszt és tejföl segítségével behabarjuk. Ha szükséges sózzuk, bár a sonkalé elég sós. Felaprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: