2013. április 14., vasárnap

Sültcékla saláta kecskesajttal

A T.bálint Könyvkiadó gondozásában megjelent Neil Perry: Jól enni, jól lenni c. könyvének átlapozása után nagyon sok recept kipróbálására kedvet kaptam. Elsőnek ez a mennyei saláta készült el.
Az eredeti recepten annyit változtattam, hogy csökkentettem a megadott mennyiséget, illetve elhagytam a diót, mivel nem volt épp otthon, de így is isteni lett. A friss saláta levelek az édes sült céklával és a lágy kecskesajttal tökéletes ízkombinációt alkotnak.

Hozzávalók:
1 nagyobb cékla,
1 fej római saláta,
10 dkg kecskesajt,
vörösbor ecet,
olivaolaj,
tengeri só.

A céklát alaposan megmossuk, egy fólialap közepére rakjuk. Olívaolajjal, vörösbor ecettel és 2 ek. vízzel meglocsoljuk, tengeri sóval meghintjük. A fólia négy sarkát összefogjuk, batyuszerűen megtekerjük. A kis csomagot 180 fokos sütőben tesszük és kb. 1 órát sütjük, míg  a cékla megpuhul.
Ha kész a cékla, hagyjuk langyosra hűlni, majd meghámozzuk, feldaraboljuk.  A megmosott, megszárított saláta leveleket egy tábla tépkedjük, rászórjuk a sült cékla darabokat, rámorzsoljuk a kecskesajtot. Az egészet sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és vörösbor ecettel.

Nincsenek megjegyzések: