2013. március 23., szombat

Morzsás sült halacska

Lassan itt a Húsvét, de még javában tart a böjti időszak. Jól jön ilyenkor egy halas recept. Ennek a receptnek a különlegessége, hogy a rántott hal illúzióját adja, jóval kevesebb zsiradék felhasználásával, egészségesebb formában:)

Hozzávalók:
3 szelet halfilé (most: pangasius),
5 dkg zsemlemorzsa,
1 db citrom reszelt héja,
1 csokor petrezselyem felaprítva,
só,
olívaolaj.

Egy tepsibe pakoljuk a halszeleteket szépen egymás mellé. A zsemlemorzsát, a reszelt citrom héjat és a felaprított petrezselyemzöldet összekeverjük, ízlés szerint sózzuk. A keveréket egyenletesen elosztjuk a halacskák tetején, és meglocsoljuk őket olívaolajjal.
200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések: