2012. november 11., vasárnap

Szedres túrótorta

A napokban ünnepeltük édesanyám születésnapját. Ezzel a szedres túrótortával készültem a nagy eseményre. Igazán könnyed, nem túl édes desszertnek sikeredett az ünnepelt nagy-nagy örömére.

Hozzávalók:
A tésztához:
3 db tojás,
6 dkg cukor,
6 dkg liszt,
2 dkg kakaópor
4 dkg margarin,
1 mk. szódabikarbóna
A krémhez:
50 dkg túró,
4 dl habtejszín,
2 dkg zselatin,
1 citrom leve és reszelt héja,
15 dkg porcukor,
45 dkg szeder,
1 csomag piros tortazselé.

A piskótához a cukrot a puha margarinnal és a tojásfehérjékkel habosra keverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a tojásssárgás masszába forgatjuk. Végül belekeverjük a szódabikarbónát, kakaóport és a lisztet. A tortaformát kimargarinozzuk, lisztezzük és ebbe öntjük a tésztát. 160 fokos sütőben készre sütjük.
A túrót a porcukorral, citromlével és citromhéjjal kikeverjük, majd fellazítjukk a felvert tejszínnhabbal. A zselatint 1 dl vízben olvadásig melegítjük, majd egy kevés krémmel lehűtjük, és a többi krémhez adjuk. A krémet a kihűlt tésztára simítjuk, és a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Ha megdermedt, a torta tetejét kirakjuk a szeder szemekkel. A tortazselét a leírás szerint elkészítjük és a torta tetejére csurgatjuk.

1 megjegyzés:

zsuzsanna hidi-gál írta...

Tisztelt Receptíró!

Én is szeretném elkészíteni a tortát, szintén édesanyám születésnapja alkalmából. A kérdésem az lenne, hogy valóban csak 6dkg liszt szükséges hozzá? Olyan kevésnek találom.. :)