A húsvéti nagy trakta után ez a kis könnyű, savanykás leves készült nálunk. Igen jót tett a "megviselt" gyomrunknak:)
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma,
10 dkg sárgarépa,
10 dkg zeller,
50 dkg burgonya,
2 gerezd fokhagyma,
2 db babérlevél,
2 ek. fehérborecet,
só,
2,5 dl tejföl,
10 dkg rozskenyér,
1 nagy marék felaprított snidling.
A hagymát kevés olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk az apróra felkockázott sárgarépát és zellert, a péppé zúzott fokhagymát, és a babérleveleket. Egy-két percig pirítjuk, majd mehet bele a felkockázott burgonya. Ráöntjük a borecetet, és felöntjük vízzel. Sóval ízesítjük. Mikor a burgonya megpuhult, a levesből egy keveset a tejfölhöz keverünk, majd az egészet beleöntjük a levesbe, óvatosan elkeverjük, de már nem forraljuk. Tálaláskor megszórjuk a felkockázott rozskenyérrel és a finomra vágott snidlinggel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése